Barang Kemas Saduran

Membersihkan Barang Kemas
June 14, 2012
Gold Seen Falling a Second Day in London Before Fed Decision
June 20, 2012
Show all

Barang Kemas Saduran

Perhiasan bersalut emas  biasanya ditemui apabila ianya digunakan untuk  perhiasan fesyen dan kepingan permainan. Logam biasanya diperbuat daripada sebatian yang murah, seperti zink atau tembaga, dan terdapat juga permukaan yang  emas yang diletakkan di atasnya. Ini adalah apa yang dapat dilihat pada  pandangan untuk  perhiasan emas. Orang ramai yang membeli barang kemas bersalut emas, sama ada mereka hanya mahu sesuatu yang mampu untuk memadankan pakaian mereka untuk satu malam ataupun untuk fesyen dalam persembahan.

Terdapat beberapa faedah daripada pengggunaan  jenis logam ini tetapi terdapat juga beberapa kelemahan, ia banyak bergantung kepada apa yang anda mahukan.  Faedah utama ialah barangannya murah untuk dibeli. Barang kemas dan kedai-kedai tidak boleh menawarkan mereka pada kadar yang tinggi kerana logam yang harus digunakan untuk membuat barang kemas.  Ini adalah mengapa produk berfungsi dengan baik untuk barang kemas yang  mereka mahu untuk mainan atau hanya sesuatu yang perlu untuk  bekerja pada waktu petang.  Item yang tidak bagus pada masa yang singkat, juga merupakan satu lagi sebab mengapa mereka akan bekerja pada waktu malam atau sebagai aksesori  untuk  dipakai dengan pakaian untuk acara tertentu.

Banyak kepingan bersalut emas  dan permata kecil yang juga kelihatan seperti asal. Ia adalah cara yang baik dengan cepat menambah sesuatu yang lebih menarik untuk melihat anda. Walau bagaimanapun, disebabkan penambahan emas, calar akan keluar dengan  mudah, jadi barang-barang tidak disyorkan untuk penggunaan yang teratur. Minyak yang ada pada kulit anda juga menyebabkan saduran pada emas dari masa ke semasa. Ini akan menyebabkan cincin bertukar wajah logam dari asalnya.  Logam juga boleh pecah dan rapuh. Emas sebenar akan menjadi sukar untuk dibengkokkan, walaupun emas 9kt adalah sukar.

Walau bagaimanapun, zink atau tembaga mempunyai daya yang cukup kuat. Menggunakan jari menyebabkan ianya sering membengkok dan pecah  kerana ia adalah begitu lembut dan lemah, dan ini sering menyebabkan barangan menjadi cact dan tidak cantik.
Kebanyakan orang yang memakai perhiasan bersalut emas untuk masa yang lama akan melihat tanda hijau yang ditinggalkan pada kulit.

Ini adalah biasa  berlaku kerana penambahan  emas. Barangan tembaga akan meninggalkan tanda hijau di belakang. Malangnya, ini juga boleh berlaku melalui penggunaan emas sebenar dan juga perak. Emas 9kt, 14kt dan emas 18kt dicampurkan dengan logam lain dan tembaga. Perak juga termasuk tembaga 7.5%. Kadang kala warna hijau biasanya dapat dikeluarkan dengan membasuhkan tetapi , terdapat beberapa orang yang tidak dapat mengeluarkanyanya.

Anda tidak boleh menjual logam emas kerana tidak ada emas yang tulen di dalamnya. Ini boleh mengecewakan bagi mereka yang ingin membuang perhiasan yang tidak diingini untuk mendapatkan  sedikit wang daripadanya.  Walaupun saduran emas masih ada, tukang emas akan melihat tepat  pada berat item yang diberikan.   Jika anda benar-benar mahu menjual ini, anda akan perlu untuk memasarkan pada harga yang rendah.

Perhiasan bersalut emas boleh menjadi berfaedah bagi sesetengah orang, bergantung kepada apa yang anda mahu. Ianya murah dan mampu dimiliki, menjadikan ia amat sesuai untuk satu perhiasan atau untuk produksi bajet kecil dan rendah tetapi ini jelas bukan sesuatu yang anda perlu membeli jika anda mahu memakainya secara kerap.