Artikel

Artikel Terkini Mengenai Emas

HARGA EMAS BOLEH MEMUNCAK PADA TAHUN 2013
Ramalan harga emas untuk 2011 melalui 2013 baru-baru ini dikurangkan oleh Bank Perancis yang bermasalah, BNP Paribas, berikutan ketidaktentuan dalam penilaian harga emas pada masa sekarang. Dalam tempoh terdekat, pelarasan dalam harga emas boleh dijamin dengan jualan emas fizikal dan penebusan pelaburan yang direalisasikan bagi mengimbangi kerugian dalam aset yang lain.

Melabur Jongkong Emas
Sejak beribu-ribu tahun dahulu, emas menjadi asas bagi kebanyakan mata wang pada separuh kedua abad ke 20. Emas mentah sangat stabil dari segi nilai kerana ianya wajar dan cenderung tidak berkarat atau mengakis dari masa ke masa. Emas telah terbukti sebagai satu pelaburan yang menguntungkan pada masa dahulu, dan kami berharap ia akan kekal stabil pada masa akan datang. Emas bukan sahaja digunakan dalam pelaburan, tetapi ia juga boleh menjadi satu bentuk simpanan kepada mereka yang memerlukan wang.

Tips untuk Jual Barang Kemas Emas
Apabila anda mencari cara untuk menjual barang kemas emas untuk mendapatkan wang tunai yang sebanyak yangmungkin, anda mungkin mendapati banyak nasihat yang tidak baik. Saya tahu bagaimana perasaan anda jika anda bimbang untuk menjual barang kemas emas anda untuk sedikit wang tambahan, jadi saya akan berkongsi apa yang saya dapati tentang proses menjual barang kemas emas untuk mendapatkan keuntungan yang sebanyak mungkin. Anda boleh mempunyai beberapa barang kemas yang tidak diingini yang didapati apabila mengemas dan hanya tidak pasti bagaimana untuk memaksimumkan keuntungan anda. Semoga penyelidikan saya akan membantu anda dan menjimatkan masa anda.

Trade In Emas Untuk Tunai
Jika anda ingin “trade in”emas dengan wang tunai, terdapat beberapa perkara yang anda harus lakukan dengan berhati-hati sebelum membuat apa-apa keputusan. “Trade in” emas terhadap wang boleh mudah dan sangat menguntungkan jika anda memilih tempat terbaik untuk menjual emas anda. Apakah ketulenan emas anda ? Pertama sekali anda perlu mempertimbangkan ketulenan emas anda

Penggunaan Emas dalam Industri
Pengetahuan tentang penggunaan emas membolehkan pelabur yang arif untuk membuat pertimbangan ke atas permintaan masa hadapan bagi logam dan kriteria lain seperti hakisan kuasa beli mata wang, faktor-faktor politik, menyorok emas atau menjual oleh kerajaan, gambar teknikal, dan boleh membuat keputusan untuk jangka masa panjang, pendek atau kekal pasaran sehingga peluang yang lebih baik berlaku.

Bagaimana untuk Kenal pasti Duit syiling Emas Palsu?
Dalam iklim ekonomi semasa boleh menjadi idea yang waras kerana beberapa syiling yang diniagakan mempunyai nilai lebih dua kali ganda daripada nilai pada tahun lalu. Syiling emas adalah salah satu objek koleksi yang terkenal di dunia. Ia mempunyai keindahan visual dan sentuhan yang luar biasa. Orang yang benar-benar mendapat kepuasan daripada sentuhan emas. Terdapat banyak duit syiling palsu pada masa sekarang. Walau bagaimanapun, duit syiling emas mempunyai masalah yang lebih serius kerana terdapat duit syiling emas yang palsu.

5 Fakta Tentang Emas
Emas adalah di antara unsur-unsur logam yang hampir disukai oleh semua orang. Bukan sahaja ia kelihatan baik, tetapi juga ramai yang simpan sebagai simbol status. Bersinar dan bergemerlapan berkilau di mata mereka setiap kali melihatnya. Keinginan untuk memiliki seberapa banyak yang mungkin tertanam dalam hati kita. Emas mempunyai beberapa fakta menarik yang jarang diketahui oleh semua. Malah, emas mempunyai banyak aspek yang unik kepada mereka yang memilikinya. Banyak maklumat yang terlepas pandang, tetapi apabila anda mencarinya, ia sebenarnya membuktikannya untuk menjadi sangat menarik.

Bagaimana Mengenalpasti Emas Palsu ?
Terdapat pelbagai cara untuk membezakan emas palsu. Saya telah menggariskan beberapa cara untuk mengenalpasti emas palsu. Ujian Harga: Ujian emas sebenar adalah dengan melakukan kajian pasaran harga emas. Jika item emas yang anda telah jauh lebih murah, yang mungkin menjadi tanda untuk menyiasat lebih lanjut.

Adakah Emas Pelaburan Yang Baik
Terdapat banyak perdebatan selama bertahun-tahun sama ada emas bernilai untuk melabur wang anda. Ada membuat tuntutan bahawa ia membuat lindungan nilai yang sangat baik terhadap inflasi dan yang lain mungkin mengatakan yang anda boleh gunakannya ia sebagai tetap pantas bagi sesetengah wang tunai tambahan. Dan kemudian ada beberapa yang melabur di dalamnya apabila ekonomi tidak baik kerana mereka merasakan jika kemalangan semua, sekurang-kurangnya emas mereka masih akan membawa nilai tertentu.

Perlombongan Emas di Telefon Bimbit Anda
Tujuh belas tan metrik bijih emas akan menghasilkan .51 hingga 85 gram emas hingga 0,3-5 gram emas setiap tan metrik bergantung kepada lokasi lombong. Sebagai perbandingan, satu tan telefon lama boleh menghasilkan sebanyak 280 gram emas, kira-kira 140 gram platinum dan palladium, dan 140 kilogram tembaga. Bahan-bahan lain seperti kaca dan plastik juga boleh dikitar semula daripada ton yang sama telefon yang dibuang. Telefon bimbit yang lama yang yang dihantar untuk tapak pelupusan itu pada dasarnya adalah membuang wang ke dalam longkang.

Jenis Emas dan Kandungannya
Emas 999 Mempunyai kandungan 99.9% emas Tidak di campur dengan bahan-bahan lain (Pure emas) Di kenali juga sebagai Emas 10 & Emas 24 Karat (24K) Kebanyakkan berbentuk ‘gold bar’.

Kegilaan mendulang emas

HUJAN rintik-rintik, angin bertiup lembut dan ruang angkasa yang tidak memancarkan cahaya terik bukan suasana musim panas yang sempurna untuk menghabiskan masa berjam-jam di Sungai Upper Rhine di bahagian timur banjaran Alps, Switzerland.

Jahil punca mangsa kena tipu
Kurang pengetahuan mengenai sistem pajak gadai menyebabkan ramai anggota masyarakat khususnya mereka yang terdesak memerlukan wang, tertipu dan kerugian beratus-ratus ringgit……..

Gadai Emas RM18 Juta Lesap
Empat penjenayah professional bertopeng memecah masuk sebuah kedai pajak gadai Islam, Ar-Rahn di Jalan Tengku Chik, dekat sini, tengah malam kelmarin sebelum melarikan pelbagai barangan kemas yang disimpan dalam 238 peti simpanan barangan kemas bernilai kira-kira RM18 juta……..

Kenapa pajak gadai konvensional masih popular?
SUDAH menjadi lumrah menjelang setiap Aidilfitri, ramai yang berpusu-pusu ke kedai pajak gadai. Mereka menggadaikan gelang emas, cincin, jam, rantai berlian untuk mendapatkan wang tunai buat …….

Ar-Rahnu Pajak Gadai Islam Pertama Di Dunia
SISTEM cagaran untuk mendapatkan wang telah berlaku sejak zaman Rasulullah s.a.w. apabila Baginda pernah membeli makanan daripada orang Yahudi dengan menggadaikan …….

Barang kemas celup
KUALA LUMPUR – Jika anda peminat barangan emas, hati-hati kerana ada sindiket dianggota beberapa lelaki Sabah dikesan ligat menjual barang kemas…….

Poh Kong rancang tiga cawangan baru
POH Kong Holdings Bhd, gedung rantaian runcit barang kemas terbesar di Malaysia, merancang membuka tiga lagi cawangan baru …………

Simpan emas lebih untung
MEMBELI emas untuk penyimpanan kedengaran sedikit janggal kerana ramai beranggapan logam kuning keemasan itu lebih terserlah kemewahan dan ketinggian mutunya…………

Pajak gadai jana ekonomi masyarakat
JUMLAH cawangan menawarkan perkhidmatan pajak gadai di seluruh Malaysia pada akhir 2000 ialah sebanyak 399 ………….

Galak Pajak Gadai Islam
RAKYAT Management Services Sdn Bhd, anak syarikat milik penuh Bank Kerjasama Rakyat Malaysia Berhad (Bank Rakyat), mensasarkan 15 rangkaian …….

Harga emas mampu cecah AS$1,100
HARGA emas diunjurkan mampu mencecah sehingga AS$1,100 seauns tahun ini di tengah-tengah keadaan ekonomi global yang tidak ………..

RM10 juta bayaran ganti rugi pelanggan Ar-Rahn
Pajak gadai Islam, Ar-Rahn milik kerajaan negeri sehingga kini telah membayar ganti rugi sebanyak RM10 juta kepada para pelanggannya berikutan kehilangan barangan kemas mereka …………

Pelaburan barang kemas

PADA penghujung tahun, biasanya banyak majlis keraian serta ulang tahun diadakan termasuk majlis-majlis perkahwinan. Ramai memilih untuk menghadiahkan set barang kemas ……….

Wanita berjubah kebas gelang emas
Menyamar sebagai pelancong asing sebelum melarikan seutas gelang emas bernilai RM10,000. Demikian taktik dua wanita yang memperdaya dua pekerja sebuah kedai emas di pusat beli-belah City Plaza di sini semalam.

6 perompak kedai emas mati ditembak
Tidak sampai 24 jam selepas kumpulan Jack tumpas di Petaling Jaya, polis menembak mati enam lagi penjenayah yang dikehendaki kerana terbabit dalam beberapa siri rompakan bersenjata di sebuah rumah di Kampung Kemunting, Sungai Karangan dekat sini malam tadi.

Barang emas dipakai tak perlu dibayar zakat
SAYA memakai barang kemas dengan kos melebihi RM1,500. Adakah saya wajib mengeluarkan zakat ke atas barang kemas berkenaan?

Tiga suspek kes samun kedai emas di The Mall ditahan
Polis percaya berjaya menyelesaikan satu kes samun kedai emas membabitkan kerugian RM400,000 di pusat membeli-belah The Mall akhir bulan lalu, selepas menahan empat lelaki dalam tiga tangkapan di ibu negara sejak dua hari lepas.

Pesta barang Emas
PENGUNJUNG MIJF juga datang dari China, Hong Kong dan India. PELBAGAI jenis barang kemas ditawarkan di pameran yang berlangsung di PWTC itu sehingga 16 Mac ini.

Pengurus Kedai Emas mati ditembak perompak
Dua yang cedera ialah pengurus peruncitan pasar raya tersebut, N. Ilangohvan, 26, dan pengawal keselamatan kedai emas berkenaan, Izat Hafiz Mohd. Saad, 27.

Labur dalam emas
KILAUAN kuning emas sering menjadi tarikan sesetengah wanita hingga ada yang sanggup berhabis wang semata-mata untuk memilikinya.