HARGA EMAS BOLEH MEMUNCAK PADA TAHUN 2013
March 23, 2018
Tips untuk Jual Barang Kemas Emas
March 23, 2018
Show all

Melabur Jongkong Emas

Melabur Jongkong Emas
Sejak beribu-ribu tahun dahulu, emas menjadi asas bagi kebanyakan mata wang pada separuh kedua abad ke 20. Emas mentah sangat stabil dari segi nilai kerana ianya wajar dan cenderung tidak berkarat atau mengakis dari masa ke masa. Emas telah terbukti sebagai satu pelaburan yang menguntungkan pada masa dahulu, dan kami berharap ia akan kekal stabil pada masa akan datang. Emas bukan sahaja digunakan dalam pelaburan, tetapi ia juga boleh menjadi satu bentuk simpanan kepada mereka yang memerlukan wang. SayangEmas merupakan pilihan terbaik anda dalam menyimpan emas.

Ia seperti polisi insurans yang anda simpan supaya ia boleh digunakan apabila anda mempunyai sesuatu yang lebih buruk pada bila-bila masa. Apabila anda mempunyai emas dalam simpanan anda, anda mesti memastikan bahawa ia akan disimpan di tempat yang betul. Anda boleh menanamnya di taman, jika anda merasakan ia adalah selamat, dan membuat peta harta, atau anda boleh menyewa peti simpan selamat dan sentiasa di sana. Berikut adalah beberapa tips tentang bagaimana untuk melabur dalam perniagaan emas.

Sejak beribu-ribu tahun dahulu, emas telah menjadi asas kepada kebanyakan mata wang pada separuh kedua abad ke-20. Emas pukal dianggap sangat stabil kerana cenderung tidak berkarat atau mengakis dari masa ke masa. Emas telah terbukti merupakan pelaburan yang menguntungkan pada masa lalu, dan akan kekal sebagai sumber yang stabil pada masa akan datang.

Pertama, anda perlu memahami apakah jenis pelaburan yang anda ingin melabur. Jadi anda perlu tahu apakah jenis emas yang anda ingin beli. Seolah-olah anda ingin melindungi aset dan memelihara pelaburan dalam syiling emas yang boleh menjadi pilihan terbaik untuk anda. Tetapi jika anda mahu pulangan yang cepat atas pelaburan anda, maka anda bole memanfaatkan dan melabur dalam saham-saham atau ETF.

Jika anda ingin membeli emas, anda tidak perlu menunggu sehingga harga jatuh. Dari masa ke semasa harga emas biasanya meningkat. Sekiranya anda menunggu ada kemungkinan bahawa anda akan menerima harga emas yang lebih tinggi. Ia adalah penting untuk memeriksa harga emas, harga mereka berbeza dari hari ke hari. Indeks dipercayai untuk harga emas di London ialah Gold Fixing indeks.

Melabur secara langsung dalam diniagakan emas dengan membeli di bank-bank yang menawarkan perkhidmatan. Pemilikan langsung bermakna anda akan mempunyai hak untuk mengekalkan emas yang boleh dibeli di bank di mana anda boleh menyewa peti simpanan. Tetapi anda perlu berhati-hati dalam memilih bank jika anda ingin berkongsi emas sebagai sumber dalam kerjasama dengan emas yang lain, kerana apabila kegagalan bank, mungkin tidak mampu untuk mendapatkan emas kembali.

Oleh itu, apabila anda memilih bank, anda perlu memastikan kewangan bank tersebut adalah stabil. Jika anda ingin melabur dalam syiling emas, anda perlu mencari dan membeli emas dari negara-negara pengeluar yang diniagakan. Sebagai daun maple emas Kanada atau Amerika, duit syiling emas Eagle syiling emas adalah emas dijual oleh kerajaan pada harga yang mencerminkan logam.

Jika anda ingin melabur dalam mana-mana pelaburan, anda perlu bijak dan mengumpul pengetahuan yang cukup mengenai bidang itu dalam usaha anda untuk berjaya.
Dapatkan maklumat lanjut mengenai melabur dalam emas diniagakan dan membuat pelaburan emas diniagakan di laman webini.