Tips untuk Jual Barang Kemas Emas
March 23, 2018
Mengapa HargaEmasnaik turun?
March 23, 2018
Show all

Trade In” Emas Untuk Tunai

Jika anda ingin “trade in”emas dengan wang tunai, terdapat beberapa perkara yang anda harus lakukan dengan berhati-hati sebelum membuat apa-apa keputusan. “Trade in” emas terhadap wang boleh mudah dan sangat menguntungkan jika anda memilih tempat terbaik untuk menjual emas anda. Apakah ketulenan emas anda ? Pertama sekali anda perlu mempertimbangkan ketulenan emas anda. Jika anda bercadang untuk menjual barang-barang kemas anda, periksa jika ia mempunyai setem karat. Jika terdapat karat setem barang kemas maka ia adalah emas yang sebenar. 24K adalah bentuk emas yang paling tulen. Berikut adalah silap mata yang mudah untuk menentukan bagaimana untuk membersihkan barang kemas emas anda. Jika barang-barang kemas anda mempunyai setem 18K ke atas, kandungan emas adalah 75% atau 75% tulen. Begitu juga dengan 10K kandungan emas adalah 41.7%. Ia adalah matematik mudah. Hanya membahagikan jumlah sebanyak 24 karat setem dan ia akan memberikan anda peratusan ketulenan. Jika peratusan emas yang paling tulen adalah tinggi, anda akan mendapat lebih banyak wang dengan semudah itu.

 

Bagaimana anda boleh “trade in” emas dengan wang tunai? Anda mempunyai beberapa cara yang berbeza apabila berunding anda untuk mendapatkan wang tambahan. Pilihan pertama, ramai orang tidak menganggap apabila mereka menjual barang kemas mereka adalah sebuah kedai barang kemas. Barang kemas menawarkan wang tunai untuk emas anda, tetapi mereka tidak dapat menawarkan lebih banyak tunai untuk barang kemas anda. Mereka tidak akan dapat menjual emas anda kepada pelanggan mereka, melainkan anda mempunyai barang kemas yang benar-benar bagus. Malah jika anda mempunyai sekeping barang kemas yang sangat bagus, kedai emas tidak akan menawarkan anda nilai runcit keping emas anda.

 

Tetapi anda mempunyai pilihan yang terbaik untuk “trade in” emas.
Apakah tempat terbaik untuk menjualemas anda untuk lebih banyak wang? Anda mesti menggunakan pembeli emas dalam talian untuk mendapatkan wang emas anda. Pembeli emas dalam talian akan menilai emas anda secara percuma dan membuat tawaran. Lawati SayangEmas tahu bagaimana untuk mendapatkan pakej percuma penyebaran emas dan melihat tempat terbaik untuk bertukar-tukar emas anda untuk lebih banyak wang untuk diri sendiri.