Bagaimana untuk Kenal pasti Duit syiling Emas Palsu ?

Penggunaan Emas dalam Industri
March 23, 2018
5 Fakta Tentang Emas
March 23, 2018
Show all

Bagaimana untuk Kenal pasti Duit syiling Emas Palsu ?

Dalam iklim ekonomi semasa boleh menjadi idea yang waras kerana beberapa syiling yang diniagakan mempunyai nilai lebih dua kali ganda daripada nilai pada tahun lalu. Syiling emas adalah salah satu objek koleksi yang terkenal di dunia. Ia mempunyai keindahan visual dan sentuhan yang luar biasa. Orang yang benar-benar mendapat kepuasan daripada sentuhan emas. Terdapat banyak duit syiling palsu pada masa sekarang. Walau bagaimanapun, duit syiling emas mempunyai masalah yang lebih serius kerana terdapat duit syiling emas yang palsu.

Secara umumnya, duit syiling lebih berharga dan untuk mereka yang ingin membuat keuntungan yang lebih. Emas relatif yang sangat lembut dan ujian lama ketahanan dilakukan pada duit syiling. Pada abad ke-20 duit syiling pra biasanya dibuat dengan Emas tulen (atau Emas hampir tulen). Malangnya, ujian ini tidak lagi sah kerana duit syiling emas moden ini mempunyai jumlah yang berbeza dan logam asas ditambah untuk membuatnya lebih mudah untuk mengeluarkan mereka dan supaya duit syiling akan dijual dalam pasaran. Salah satu syiling yang dipalsukan syiling AS $20 yang telah menimbulkan tulisan di sekitar duit syiling. Dalam Duit syiling Emas Palsu $20 dalam adalah agak sukar untuk dikenal pasti kerana ia biasanya diperbuat daripada jumlah emas yang betul. Duit syiling lain mungkin lebih sukar untuk dikenal pasti.

Jadi bagaimana anda boleh mengetahui duit syiling adalah tidak tulen? Penyelidikan merupakan jawapan yang betul. Muzium tempatan anda atau peniaga duit syiling akan mempunyai beberapa syiling yang anda boleh memeriksa dan bandingkan dengan duit syiling. Ketahui berat sebenar duit syiling. Ia juga mempunyai ukuran sebenar untuk duit syiling (Salah satu cara duit emas palsu adalah ia nipis sedikit, tetapi ini adalah ketara pada skala duit syiling). Kadang-kala mereka menggunakan tanah liat atau acuan plaster yang dibuat dari kerajaan asing dan ini menghasilkan satu pemalsuan yang agak kekok dan ia jelas kelihatan dengan kaca pembesar.

Palsu selalunya akan mempunyai logam asas yang lain ditambah dan warna kemudian nyata berbeza. Jika anda mempertimbangkan untuk melabur dalam duit syiling Emas zaman pertengahan, maka buatlah penyelidikan sebelum anda membelinya.